Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dirck
dirck - 19-07-2009 14:00:26
Computers & Telefonie

Ie 8

Het schiet me ineens weer te binnen, maar ook ik had last van een traag opstartende ie8.

op mijn nieuwe computer met vista had ik ie8 rc1 geïnstalleerd en die startte supersnel op, paar weken later kwam de final ie8 versie, die dus toen geïnstalleerd en ie8 startte toen ineens na zo'n 3 seconden pas op.

op dat moment had ik ook net windows xp pro met sp3 op een amd k6-2 500mhz + 256mb geheugen geïnstalleerd en dat werkte hartstikke goed.
toen heb ik daarop ook ie8 geïnstalleerd en warempel, daar startte ie8 wel supersnel op, binnen de 2 seconden.
daarna heb ik spywareblaster geïnstalleerd op die pc en ineens duurde het 12 seconden voordat ie8 opgestart was.
omdat ik vlak daarvoor spywareblaster geïnstalleerd had, kon het dus niet anders, dat spywareblaster de boosdoener was, en inderdaad, na wat gezoek en gepuzzel kwam ik erachter dat de "restricted sites protection" de boosdoener was, na het uitvinken van die protection startte ie8 weer binnen de 2 seconden op.

op de vista computer ditzelfde gedaan bij spywareblaster, en ja hoor, ook hier weer een supersnel opstartende ie8.

omdat ik die protection toch aan wilde hebben en toch firefox gebruik, stoorde ik mij hier dus niet echt aan.

in juni is er een update geweest die ervoor gezorgd heeft dat ie8 wel weer snel opstartte, ondanks het gebruik van spybot en spywareblaster.
het probleem werdt dus opgelost door die update.

nu is het dus mogelijk dat die update niet op de computers staat van diegenen waar ie8 nog steeds zo traag van opstart.

iemand die op dat moment ie7 gebruikte, kreeg dus de update die voor ie7 bestemd was en als je later ie8 installeerde, dan had je dus nog niet de goede update te pakken.

ook diegenen die de automatische updates uit hebben staan, krijgen dus ook niet de juiste update te pakken en zeuren nu nog steeds dat ie8 zo langzaam opstart.

dus het kan zijn dat je nog die update moet downloaden, kijk daarom eerst even bij je updates of hij hier ook bijstaat, je hebt ze namelijk voor ie7 en ook voor ie8. (xp en vista)

de betreffende update is:
kb969897: beveiligingsupdate voor internet explorer 8

hieronder alleen de updates voor de meest gebruikte versies (32-bits)