Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
job1968 - 22-07-2009 21:41:54
Huishouden & Energie

Borrelend geluid bij vaatwasser

hallo hrdwerrorman,


 


wat vaak een veel komend geval bij de gootsteen is mede omdat daar het meeste vet door de afvoer word afgevoerd, wat zich dan door verkleving en stolling afzet in het riool (zie vaak dat riool bijna dicht is met vet en zeep).


en op de bodem van de rioolbuis ligt vaak een "kalk achtige schaal" welke bij los komen dwars in het riool gaan liggen, en dan steeds na te hebben ontstopt een nieuw stuk afbreekt en we zijn bij af.


 


en dat kan alleen een gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf ontstoppen, omdat hun vaak met een zeer hoge druk het riool door spuiten en zelfs soms ook met kokend heet water.


 


tevens kunnen ze via een camera een riool inspectie doen waar ze de verstopping, verzakking, enz. mee kunnen vinden c.q. oplossen.


 


maar elke hik, plok, enz. in welke installatie dan ook vraagt vaak om een andere aanpak.


 


het zij door middel van een ontspanningsleiding (beluchting en ontluchting) of bijpass.


 


slurpen (zuiging / onderdruk in riool) los je vaak op door een binnenhuis beluchter.


plop of blup (waterslot in sifon word terug gedrukt) door een keerklep meestal i.c. met een binnenhuis beluchter.


 


 


grt jb