Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 24-07-2009 07:01:24
Huishouden & Energie

Geld terug of vervangend artikel

dag vipertronic,


als ik het goed begrijp heeft u nog garantie. nu is de 2e stoel defect.


ook blijkt dat het om dezelfde mankementen gaat. het is dus (zeer) waarschijnlijk een constructiefout. u mag er dus vanuit gaan dat ook die 3e stoel (die u, naar ik aanneem, zonder betaling mee krijgt: garantie) weer defect raakt.  


m.i. is dit lapwerk en geeft leen bakker u net zolang een andere stoel mee, van dezelfde inferieure kwaliteit, tot dat de garantie verlopen is. twee keer (hetzelfde) defect wijst dus op een constructiefout, zoals ik al schreef.


echter, er moet ook gegeken worden naar de prijs - kwaliteit verhouding. u mag van een burostoel van 30 euro niet hetzelfde verwachten als van een burostoel van 300 euro.


maar wel dat de verkoper (leen bakker) er binnen de garantietermijn niet in geslaagd is aan haar verplichtingen te voldoen: het leveren van een deugdelijk product, welke aan de verwachtingen en de afspraken, gedaan bij de aankoop van deze stoel, voldoet. tenzij duidelijk is aangegeven, dat deze stoel, bijv. vanwege een lage aanschafprijs, maar 2 jaar mee gaat.


gr. hutch