Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

janjannes_1
janjannes_1 - 24-07-2009 13:25:21
Huishouden & Energie

Tapijt bobbelt en moet min 2x p jr strak worden getrokken

als oud stoffeerder kan ik hier het volgende over zeggen:


 


 


het is gebruikelijk dat bij een gespannen tapijt de voorspanning dusdanig is dat als het tapijt door de warmte en een laag vochtgehalte in de ruimte waar het ligt uitzet, is het tapijt soepel dan kan je gemakkelijk met een kniespanner het tapijt oprekken tot deze gewenste voorspanning , maar heb je een tapijt met een stugge jute rug dan gebruik je daar een buisspanner voor het oprekken van het tapijt, deze spanner heeft een aantal in elkaar geschoven buizen die je instelt van muur tot muur over de te spannen lengte, door middel van een blad met korte  of lange pennetjes die in de rug van het tapijt  grijpen span je door middel van een hevel het tapijt tot de gewenste spanning.


 


dat het tapijt telkens weer bijgespannen moet worden ligt dus niet aan het tapijt! maar aan het vakmanschap van de stoffeerder die het gelegd heeft, een juist gespannen tapijt dat vast ligt hoeft eigenlijk nooit nagespannen te worden!


 


 


jannes