Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 24-07-2009 15:17:54
Huishouden & Energie

Geld terug of vervangend artikel

u heeft dus in feite 2 verschillende stoelen gekocht. in deze zult u lb de gelegenheid moeten geven om (ook) die tweede stoel aan de verwachtingen te laten voldoen. lb mag dan kiezen voor reparatie of een vervangende stoel.


in deze ga ik grotendeels mee met 'mrphylos', echter met dien verstande dat wanneer, binnen de garantietermijn, dezelfde stoel meerdere keren defect raakt, men kan uitgaan van een non-conform artikel (conformiteitsbeginsel, zie http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html">artikel 17 burgerlijk wetboek, boek 7).


in de wet is een termijn van 6 maanden (na aankoop) vast gelegd, waarbinnen de verkoper (!!) moet bewijzen, dat het wel een deugdelijk product is en het mankement aan u zelf te wijten is. na die 6 maanden kan de verkoper van u (!!) verlangen, dat u moet aantonen dat het een fabricagefout betreft.


de volgende site is ook interessant om eens door te lezen:


http://blog.iusmentis.com/2008/02/29/verweer-tegen-gebruikelijke-excuses-van-de-winkeliers-gastpost/">verweer tegen gebruikelijke excuses van de winkeliers


in uw geval zult u dus moeten accepteren, dat lb of deze stoel repareert (laat repareren), of u een andere (gelijkwaardige) stoel aanbiedt. dat u achteraf niet tevreden bent met deze stoel, om wat voor een reden dan ook, daar kan lb niets aan doen. u geeft namelijk 2 verschillende redenen op: een mankement en geen stelmogelijkheden. dat eerste kunt u uiteraard niet weten..... maar die tweede reden wist u van tevoren, voordat u die stoel kocht.... althans had u kunnen weten.


gr. hutch