Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ft
ftm - 24-07-2009 22:02:00
Huishouden & Energie

Geld terug of vervangend artikel

Garantie of geen garantie, een leverancier hoort een deugdelijk product te leveren dat voldoet aan de verwachtingen die men er van mag hebben.
een stoel behoort langer dan 1,5 jaar mee te gaan. een rugleuning behoort niet af te breken.
als na twee keer blijkt dat leenbakker geen deugdelijk product kan leveren heeft men volgens het consumentenrecht op ontbinding van de koop en teruggave van het gehele of een deel van het aanschafbedrag, afhankelijk van de tijd dat men een probleemloos(!) genot van het bezit er van heeft gehad.
zijn de stoelen van begin af aan slecht geweest, dan heeft men recht op volledige restututie. hebben ze 1,5 jaar probleemloos gezeten, dan mag die 1,5 jaar (als percentage van de normale levensduur van het product) van de aanschafprijs worden afgeschreven.