Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 25-07-2009 20:04:25
Computers & Telefonie

Usb recorder

Hallo maykemeijer,

ik neem aan dat er bij de usb recorder software zat en dat je die geïnstalleerd hebt? deze software gebruik je waarschijnlijk ook om de film mee te importeren? je zult de instellingen van dat programma eens moeten controleren. het meest waarschijnlijke is dat je b.v. een film die volgens de pal-norm is opgenomen, importeert met de instellingen voor een amerikaanse film (ntsc).
de amerikaanse ntsc-norm werkt met 30 beeldjes per seconden i.p.v. de 25 beeldjes per seconde bij de pal-norm. dit verklaart het 'flikkeren'. daarnaast werkt het ntsc-kleurensysteem anders dan het pal-kleurensysteem, dus dat kan de reden zijn dat je 'slechts' een zwart/wit beeld te zien krijgt.
het kan natuurlijk ook andersom zijn, dat je een amerikaanse film importeert met pal instellingen in het programma.
stel dat dus eens anders in en wellicht lukt het dan wel.

m.vr.gr. freya