Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 27-07-2009 12:55:42
Vrije tijd & Tuin

Factuur voor meerwerk tuin, nooit voor getekend

Hallo avstee,

als er een offerte wordt opgemaakt met een bepaald bedrag en daar vloeit een opdracht uit voort dan is het een aangenomen klus. dus geen werk op uurloonbasis. al doende merkte de hovenier dat er een rekenfout gemaakt is. niet uw fout en niet uw risico.

alleen als er aanwijsbaar een belemmering is waardoor er meer werk nodig is mag een aannemer (en dat is de hovenier ook) een meerprijs rekenen. die meerprijs mag vervolgens niet meer dan 10-15% van de aanneemsom bedragen.

in uw geval zou ik zeggen: er is geen sprake van een belemmering (bijvoorbeeld een hele grote stronk net onder de grondoppervakte) die de hovenier bij het maken van de offerte niet had kunnen weten. een ondernemer is verantwoordelijk voor zijn eigen doen en laten en is in uw geval degene die het risico moet dragen.

en hoe duur zijn die tegels nu eigenlijk of dat extra stuk border? staat het vol met dure vaste planten à 15 euro per stuk?

tip. ga eens langs bij een tuincentrum en becijfer wat het u had gekost als u de planten of tegels zelf had gekocht. vermoedelijk is dit ook minder dan 500 euro. een hovenier krijgt die spullen wel voor een
inkoop prijs!

een vriendelijke brief schrijven naar de hovenier met een weigering die extra 500 euro te betalen en zeg er maar bij dat u ook de eventuele incasso en deurwaarderskosten niet zal betalen.

succes!
erky