Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-07-2009 21:25:57
Computers & Telefonie

Pretium

@@@


staatssecretaris: opta moet onderzoek doen naar pretium telecom


door arnoud wokke, woensdag 22 juli 2009 15:55.
bron: http://tweakers.net/nieuws/61408/staatssecretaris-opta-moet-onderzoek-doen-naar-pretium-telecom.html


quote,


staatssecretaris heemskerk heeft de opta gevraagd onderzoek naar pretium telecom te doen.


het belbedrijf stuurde klanten een dubieuze brief met een aanbod voor verlenging van het abonnement: wie niet reageerde, zat eraan vast.
heemskerk waagt zich niet aan een oordeel over de zaak, maar zegt in de brief met antwoorden op kamervragen onder meer dat pretium in het vervolg beter met zijn klanten moet communiceren. heemskerk gaat de opta en de consumentenautoriteit vragen een oordeel over de zaak te vellen.
pretium stuurde bestaande klanten een brief met de aanbieding om het huidige contract met een jaar te verlengen. voor hetzelfde maandbedrag zouden klanten de mogelijkheid krijgen om 's avonds en in het weekeinde gratis te bellen. pretium ging ervan uit dat klanten die niet reageerden, akkoord waren met de aanbieding. heemskerk weet niet of deze wijzigingen als positief of negatief voor de klant moeten worden gezien. ook is hem niet duidelijk of het hierbij om een totaal nieuw contract gaat. alleen als de wijzigingen positief zijn, is deze handelswijze toegestaan, zegt heemskerk.
(vervolg………………………..).
unquote.


lees verder:


http://tweakers.net/nieuws/61408/staatssecretaris-opta-moet-onderzoek-doen-naar-pretium-telecom.html">standpuntheemskerk


http://www.ez.nl/dsresource?objectid=169084&type=pdf">http://www.ez.nl/dsresource?objectid=169084&type=pdf


pedro


note: de hamvraag is hier dus of er middels het toepassen van de negatieve optie sprake kan zijn van een geheel nieuw kontrakt met een nieuwe kontraktperiode van 1 jaar of niet? als ik de staatssecretaris goed begrijp heeft hij die vraag ook gesteld aan pretium telecom, die daarop geantwoord zou hebben dat ze dat zelf ook (nog) niet weten.