Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ec
eclecticus - 30-07-2009 13:03:16
Huishouden & Energie

Gloeilampen


hi there brave burgers,


ik gebruik al mijn leven lang klassieke, scharnierende, zeer wendbare, lichtmetalen bureaulampen.  er passen gloeilampen van 100 watt in. een zee van helder wit licht op mijn boeken en plaatwerken (ik ben lezer, schrijver en natuurfotograaf). aan een bril ben ik met mijn 59 nog niet toe. deze lampen wil ik  de rest van mijn leven blijven gebruiken.  spaarlampen vind ik geen alternatief omdat ze qua lichtopbrengst niet kunnen tippen aan 100 watt, omdat ze een lelijk spectrum-arm flikkerlicht verspreiden (zoals een tl-buis), maar ook omdat ze schadelijk zijn voor het milieu (!) door hun kwik, en ongezond door de electrosmog die ze verspreiden.  stem een draagbare radio maar eens  af op 150 khz en houd die bij een spaarlamp! ik zit nu al vaak voor een stralende pc-monitor. daar hoef niet nog 'ns een dosis extra spaarlampstraling bij te komen.


wat is wijsheid? ik kon nog een aantal van dit soort bureaulampen aanschaffen, en ik heb 100 philips superlux gloeilampen ingekocht (50 van 100 wat , 50 van 75). noem mij maar dom! ;) imho is de spaarlamp een doodgeboren kindje met tal van ongemakken, dat met veel geweld door een samenzwering van overheden en fabrikanten leven wordt ingeblazen. wil je echt iets aan het milieu doen? zorg er dan voor dat vrouwen niet meer dan 2 kinderen mogen baren wereldwijd! niet de gloeilamp, maar de overbevolking is een bedreiging voor het milieu.  overigens draag ik de natuur een warm hart toe.  mijn ecologische voetafdruk is zeer klein. ik verplaats me per fiets, heb geen auto, zelfs geen wasmachine. mijn  eigen gezondheid en comfort gaan echter boven het “milieu” , zoals de energieverslindende ambtenaren-machine uit brussel dat belieft op te vatten.


groet, eclecticus