Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mrbizarro
mrbizarro - 08-08-2009 10:33:04
Voeding & Gezondheid

Invriezen

je kunt theoretisch alles invriezen. uit de koeling mag geen probleem zijn. zelfs een over gebleven prakkie kun je nog invriezen. zoals met bladgroenten. wel opletten dat je geen vlees opnieuw invriest voordat het gebakken is ofzo. sommige slagers halen hun spullen ook nog wel eens uit de vriezer. dat is geen probleem als het er net in ligt. maar half ontdooid is het niet meer aan te raden. en vragen kun je altijd aan zo'n zelfstandige of het nog ingevroren kan worden. gesneden boerenkool kan wel lekkerder zijn als je het eerst in de vriezer gooit. bloemkool en broccoli (vers) gaat er ook makkelijk in. wel panklaar natuurlijk. eerst water laten koken en dan de groenten erin. dan is die nog sneller gaar en hoeft die niet te wachten tot het water kookt met alle gevolgen van dien. wij geloofden het ook niet, maar het is echt waar.


vlees uit de vriezer in je eigen vriezer, frikandellen en zo, is geen probleem. pizza's ook niet. we houden hier wel de maximale termijn in de gaten. voor groenten maakt dat niet zoveel uit. die kun je rustig een jaar in de vriezer laten liggen. die komt er nog net zo mooi uit. maar met kliekjes zou ik weer oppassen. lasagna gaat hier ook de vriezer in vanuit de koeling. en quiches en taarten ook. op de dag van aankoop invriezen staat er dan op. en zo vanuit de vriezer in de magnetron/oven. duurt alleen 10 minuten langer. het is maar wat je wil of je besluit wat anders te eten of twijfelt. ontdooien in de winter in de koelkast is niet zo slim. dan moet je het er wel 24 uur van te voren uithalen en in de koelkast zetten. nu is het af te raden met de hondsdagen. ja, alleen in de koeling. vleesprodukten dan.