Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 19-08-2009 08:09:51
Geldzaken & Recht

Inwonen student

omdat er geen sprake is van verhuur, maar van een familielid (had ook een familievriend kunnen zijn), die een tijdje bij u komt wonen, heeft de hypotheekbank er niets mee te maken. je bent vrij om iemand onderdak te verlenen als jij dat wilt. het zou ook wel heel vreemd zijn als een hypotheek zou kunnen bepalen met wie jij je huis deelt. dat geldt trouwens ook voor een verhuurder.


een aantal gemeentelijke belastingen heeft een uitzondering voor 1-persoons-huishoudens. die hoeven dan minder te betalen. maar je bent al een meerpersoons-huishouden, zodat dat ook niet uitmaakt. voor de zorgtoeslag, die de student eventueel krijgt, maakt het ook niet uit dat hij bij jou woont.


de verwijzing van kenwel 2 slaat op het verhuur van kamers. maar er is - zoals je zelf gelijk aangeeft - geen sprake van verhuur.


wat wel redelijk is dat de student een kleine bijdrage levert aan het verbruik van electriciteit (anders zou die lamp niet in die kamer branden en zijn computer etc. gebruiken ook stroom), water (ik neem aan dat hij regelmatig een warme douche neemt) en daarom ook aan het gas verbruik. dat zijn meerkosten, die voor zijn rekening zijn.


vladja