Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 18-08-2009 14:42:59
Geldzaken & Recht

Inwonen student

waterschasbelasting


 


na de invoering nieuwe waterschapswet in januari 2008  betekent dat voor het eerst een ander systeem voor het heffen van de waterschapsbelasting. met ingang van 2009 betalen inwoners en bedrijven maximaal vier heffingen: zuiveringsheffing, verontreinigingsheffing, watersysteemheffing en de heffing voor de wegentaak.


 


zuiveringsheffing/verontreinigingsheffing. 


de hoogte van de verontreinigingsheffing wordt berekend per vervuilingseenheid (v.e.). dit staat voor de hoeveelheid afvalwater die één persoon gemiddeld per jaar loost. elk huishouden dat bestaat uit twee of meer personen krijgt een aanslag van drie vervuilingseenheden. de wet maakt één uitzondering. woont u alleen, dan krijgt u een aanslag van één vervuilingseenheid.


dus of er 2 of 8 personen wonen maakt niet uit voor deze heffing.


 


watersysteemheffing en heffing voor de wegentaak worden berekend aan de hand van de woz-warde en heeft dus niets te maken met het aantal bewoners van een pand.


 


gemeentebelastingen


 


voor de afvalstoffenheffing en reinigingsheffing maakt het niet uit of er 2 of meer personen in een pand wonen.