Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 19-08-2009 02:29:59
Huishouden & Energie

Marmervloer

Dag farida,

een marmer(=kalk)vloer reinigen met (azijn)zuur is geen goed idee! zuur en kalk zijn vijanden van elkaar. zuur lost kalk op. wanneer je de vlekken er al mee weg kunt krijgen, zul je het zuur zeer snel moeten neutraliseren met een base (alkali) anders blijft het doorvreten in het marmer.

het gepolijste oppervlak van marmer wordt na bewerking met zuur dof en dit is alleen weer goed te krijgen door opnieuw te polijsten en weer een beschermlaag aan te brengen.

wanneer royaal gewerkt is met zuur, is de gehele vloer weer opnieuw te polijsten. laat dit de natuursteenleverancier weer doen, want zelf doen is gevangeniswerk.....

is alleen op kleine plekken met zuur gewerkt, dan zou je met een scotch brite sponsje met cif vóór kunnen polijsten en napolijsten met een doekje met cif of tandpasta. het blijft gevangeniswerk.

hardware error man.