Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cathy1
cathy1 - 23-08-2009 20:03:40
Voeding & Gezondheid

Met de pot mee

"normaal" beginnen de meeste mensen vanaf 4 maanden met fruithapjes. potjes of vers fruit (gepureerd)  de warme hap (aardappelen/rijst/pasta groente en vlees) meestal niet eerder dan met 6 maanden. tot 6 maanden heeft een kind overigens genoeg aan fles/borstvoeding. bij borstvoeding wordt zelf afgeraden om voordat ze 6 maanden zijn al andere dingen te geven.


met de pot mee eten kan eigenlijk pas vanaf 1 jaar. voor die tijd kun je best vers geven, maar moet je rekening houden met bepaalde dingen die ze nog niet of niet te vaak mogen. zout is bijvoorbeeld niet goed omdat de nieren daar nog niet tegen kunnen. ook bepaalde groenten als uien en kool kun je beter nog niet geven, de darmpjes kunnen daar nog niet goed tegen. bepaalde bladgroenten (andijvie, spinazie ed) niet vaker dan 1x per week.


als de ouders hier rekening mee houden kan je dus wel eerder 'met de pot mee eten'  maar 3 maanden lijkt mij ook errug vroeg, volgens de geleerden zijn de darmen van de kinderen daar nog niet aan toe.
wat je er tegen kunt doen?