Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 23-08-2009 23:48:54
Geldzaken & Recht

Pensioen premie verplicht?

Dag deejay,

pensioenfondsen hebben een groot sociaal aspect, waaraan vaak de werkgever ook 50 % aan mee betaalt. wanneer je uit zou willen stappen zo dat al zou kunnen, pleit dat niet voor je sociale instelling. je zult dan ook geen lid van een vakbond zijn. wanneer je jong en onervaren bent denk je al gauw dat je je eigen boontjes kunt doppen. totdat je tegen een muur op knalt, om een andere uitdrukking maar niet te gebruiken.

je schrijft dat je in de it werkt (daar is de georganiseerden graad erg laag) en nauwelijks het hoofd boven water kunt houden, waardoor je de pensioenpremie nauwelijks kunt missen.

it banen zijn gemeenlijk hbo banen of hoger. daar zit toch een leuk salaris aan vast.

kan het zijn dat je op te grote voet leeft of hebt geleefd waardoor je geld hebt geleend? zet de tering eens naar de nering. er zijn mensen welke van een €900,- een maand rond moeten komen. dat is geen vetpot doch het gaat, weet ik uit ervaring.
van consuminderen wordt je niet slechter en je leert er ook door om met geld om te gaan. bomen groeien niet tot in de hemel en hebben dat nooit gedaan.
haal de bezem eens door je uitgaven en houd alleen over wat beslist
noodzakelijk is om normaal van te leven en laat je niet opjutten door
vrienden of buren, want die zulenl door lenen ook het water tot de
lippen staan, ook al vertellen ze dat nooit. wanneer je de zon in het
water kunt zien schijnen voel je je beter dan meedoen in de race van
hebbe hebbe hebbe. weet ik ook uit ervaring.

ik heb vanaf 1968 in de it gewerkt, doch nooit opgemaakt wat ik verdiende. pensioenpremie betaald om met 60 jaar met pensioen te gaan, doch halverwege moest ik stoppen en kwam in de wao, voor iets meer dan de helft afgekeurd.

desalniettemin heb ik nu een prima pensioen waar een mbo/hbo opgeleide heel hard fulltime voor zou moeten werken.


hardware error man.