Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-08-2009 01:41:45
Computers & Telefonie

50 mbit bij ziggo of toch niet


wie zegt dat die 50mb niet gehaald wordt? ligt het niet aan de
aanbieder van bestanden? ligt het aan uw router? ligt het aan uw pc?
nee, nee en nee:)

diverse aanbieders geprobeerd, steevast 23-25mbit max
pc is amd 955@3.7ghz met 8gbyte ddr3 1600mhz met intel gigabit netwerkkaart.
router is draytek vigor2200vg, netwerk via utp aangesloten, wireless uitgeschakeld. 100 full duplex op alle poorten(max wat de utp-poorten van deze router aan kunnen).
os is vista 64 bits,cpu cores worden bij lange na niet maximaal belast. cpu belasting 1% tijdens downloaden met 2,2mbyte/sec. belasting kan vertekent zijn, omdat bij lichte belasting de cpu's op laag pitje gezet worden. belasting is niet voldoende om cpu's op hoger dan 2,1ghz te krijgen. dus werkelijke cpu load circa <1%.

zelfde test gedaan op snelheid met oude pc, een amd dual core@2.8ghz exact dezelfde resultaten.

gelijktijdig tests opgestart op beide computers vanaf verschillende sites. elke computer kan  25mbit/sec van de snelle internettestserver downloaden en 23mbit van de langzamere. beide testen gelijktijdig gaven als totale snelheid precies de magische 25mbit/sec.

link naar een forum waar over precies hetzelfde geklaagd wordt:
http://www.duken.nl/component/option,com_smf/itemid,81/topic,31462.0

m.b.t. aanbieder van bestanden, diverse sites getest doe zeer snelle verbinding moeten hebben, maar ik loop elke keer tegen de muur van precies 25mbiut aan ongeacht wat ik op me computer aan het doen ben. downloaden van verschillende sites geeft bij elkaar opgeteld dus precies 25mbit.