Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 27-08-2009 21:03:53
Computers & Telefonie

Niet gekeurd

Dag yolan,

om met een gebruikte auto van een bepaalde leeftijd te mogen rijden op de openbare weg zal deze apk (goed)gekeurd moeten zijn. dat zal je bekend (moeten) zijn. niemand dwingt je tot keuring wanneer je daar niet mee rijdt.

het is je eigen verantwoordelijkheid te zorgen dat de keuring op tijd gebeurt.

toen je de auto gekocht had en op jouw naam was overgeschreven, was de kous v.w.b. de apk verantwoordelijkheid van de garagist in raamsdonkveer over. die lag op dat moment bij jou.

je had naar de apk datum kunnen vragen, doch deze en andere gegevens over de aan te schaffen auto vooraf gratis op kunnen vragen bij:

http://publiek.vwe.nl/index.aspx

wanneer je iets koopt, heb je wettelijk zelf een onderzoeksplicht. daaraan heb je op dit punt niet voldaan. je kunt een ander daar niet mee belasten. je zult zelf moeten betalen en op niemand kunnen verhalen.

overigens is in deze situatie je eigen garagist een zwak punt. hij had, als jouw deskundige, daar ook naar kunnen vragen. probeer de schade te delen met je garagist. recht heb je er niet op.
doch wanneer hij je goed heeft geadviseerd met deze auto en je bent verder tevreden, dan is de schade peanuts bij kosten die je anders kwijt bent. en of je garagist je na die vraag nog zo leuk vind en je nog vaker terwille zal zijn?

hardware error man.