Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 01-09-2009 12:55:59
Geldzaken & Recht

Erfrecht

u moet bij de rechtbank zijn om te vragen om toestemming voor de verwerping van een erfenis door minderjarige kinderen. de rechter kan dit weigeren en stellen dat de kinderen de erfenis beneficiair moeten aanvaarden. iemand moet namelijk de erfenis (met of zonder schulden) afwikkelen.


het geeft een hoop minder gedoe als uw vrouw en haar broer de erfenis beneficiair aanvaarden en afwikkelen. voor beneficiair aanvaarden moet er een verklaring bij de rechtbank worden ingediend. dat kan zonder dure tussenkomst van een notaris. ook moet er griffierecht betaald worden voor zo'n verklaring. als uw vrouw en haar broer dit gezamenlijk doen bij de rechtbank, waar de overledene onder valt, is er maar 1e griffierecht (ca. 100,-- euro) verschuldigd.


vladja