Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 01-09-2009 14:44:57
Geldzaken & Recht

Erfrecht

als er geen notaris aan te pas is gekomen om te verwerpen, dan ben je er nog niet vanaf. de notaris zal een verwerping bij de rechtbank indienen en daarmee is die geregistreerd.


gewoon even telefonisch verwerpen zonder verklaring geregistreerd bij de rechtbank heeft geen enkele wettelijke onderbouwing. bel nog maar eens met de gemeente hoe de zaak nu zit. straks krijg je een gepeperde rekkening voor de afhandeling.


als nabestaande ben je in dit geval in ieder geval verantwoordelijk voor de begrafenis/crematiekosten als deze niet door iemand anders is gedragen of als er niet genoeg geld in de nalatenschap zit. als de gemeente die voorgeschoten heeft, komt de rekening vanzelf.