Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
moreta - 03-09-2009 10:41:58
Voeding & Gezondheid

Met de pot mee

goedendag, wat mij opvalt is dat niemand aangeeft eens aan de betreffende ouders te vragen waarom ze het kind al zo vroeg laten mee eten. als je dat een beetje netjes inkleed moet dat kunnen naar mijn mening en anders geef je aan dat je enigzins bezorgt bent voor de baby.


mijn mening verder komt aardig overeen met de rest: ik denk dat je een kind van die leeftijd hoewel erg vroeg wel degelijk aangepast kan laten mee-eten. en met aangepast bedoel ik voornamelijk oppassen met zout en kruiden, wachten met sommige groenten aangezien dat nog niet zo goed geschikt is voor de darmen.


mijn zoontje kreeg, in overleg met de kinderarts al met 13/14 weken fruithap. toen ik dat meldde bij het consultatieburo werd ik zo ongeveer uitgekafferd want ik was helemaal verkeerd bezig. het was heel slecht voor zo'n jong kind en wilde ik soms dat hij allergieen kreeg, vooral omdat ik daar zelf al last van had.


de mening van de kinderarts was dat als het hielp voor de baby (darmproblemen, die minder werden door het fruit), de baby het goed weg kon slikken dan was er niets aan de hand, en betreft de allergieen. allergieen kunnen ook ontstaan omdat het immuunsysteem zich 'verveeld', dit klinkt misschien vreemd maar ik weet dat er zat artsen zijn die deze theorie ondersteunen. je kunt het systeem overprikkelen, maar aangezien wij tegenwoordig heel schoon leven en vooral bij baby´s soms overdreven schoonmaken kan het ook zijn dat het systeem als het ware te weinig te doen heeft en dus dingen ´aanvalt´ die eigenlijk niet gevaarlijk zijn voor het lichaam. dit laatste gebeurd ook bij een allergie.


ik hoop dat alle antwoorden je een beetje gerustgesteld hebben en laat anders eens weten hoe je er nu over denkt.