Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 03-09-2009 15:13:37
Geldzaken & Recht

Erfrecht

De wet is daar heel duidelijk is. namens een minderjarige kan een nalatenschap niet verworpen worden en ook niet zuiver aanvaardt. alleen maar beneficair aanvaardt. aangezien je dan als ouders alsnog beneficair moet afwikkelen namens je kinderen, kun je beter (en is ook goedkoper) de nalatenschap zelf beneficair aanvaarden.

overigens kun je het altijd bij de kantonrechter proberen om ook namens de minderjarigen te verwerpen. schrijf een gemotiveerde brief waarin bijvoorbeeld staat dat je alleen maar van het bestaan van die oom afwist maar daar verder al jaren geen contact mee had. afhankelijk van de kantonrechter, willen ze nog wel eens meewerken (hoewel dat eigenlijk volgens de wet dus niet mag).