Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-09-2009 10:24:06
Huishouden & Energie

Vochtplekken massief eiken tafel

hoewel in nederland bij de meubelindustrie toepassing van watergedragen verven sterk wordt gepromoot, is dit bij andere (buitenlandse) fabrikanten nog steeds dwingend voorgeschreven. uw probleem doet mij sterk denken dat uw tafelblad is behandeld met cellulozelak. dit vloeit mooi en is goed verspuitbaar maar is op de ladder van verfsoorten een (goedkope) soort. wanneer celluloze in aanraking komt met vocht (onderkant van glazen. morsen, condens, etc) vormt dit witte vlekken op het blad. wel een zaak van d eleverancier want uw tafel is een gebruiksvoorwerp en geen siervoorwerp. oplossing  is de tafel te behandelen met een blanke vernis of een kleurvernis in de glansgraad die de rest van de tafel heeft (mat, zijdemat, zijdeglans, hoogglans) eventueel aflekat met een blanke vernis tegen inwerken van vocht in de (microscopisch kleine opstaande houtvezels. dit alles op terptentinebasis (alkydverf) en niet op acrylaat (watergedragen) basis. even stinken, maar ja. de samenstelling van cellulozelak is dusdanig verschillend (slecht) dat u eerst even een klein proefstukje behandeld om te weten van de cell. lak gaat doen (oplossen verkleuren, wit worden) meest belangrijkste: zorg dat tussen de verschillende lagen er voldoende droogtijd in acht wordt genomen (minimaal 36 uur!) anders heeft u kans dat u witte vlekken of een waas in de verflaag gaat zien. het oplosmiddel (terpentine) moet goed kunne uitdampen voordat er weer een nieuwe laag wordt aangebracht. sommige mensen zullen u een 2 componeten lak (parketlak) aanbevelen omdat dit sterker is. dit klopt wel maar zodra er een voorwerp op het blad omvalt (of stoten) krijgt u een witachtig putje te zien en is het mooie eraf, bijwerken hiervan geeft weer andere problemen !!


zou toch in eerste instantie de schuldvraag terugleggen bij uw leverancier, hij is aansprakelijk hiervoor en zal ook de beste spullen en connecties hebben om uw klacht fraai te kunnen verhelpen.