Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
helderegeest - 14-09-2009 16:28:05
Huishouden & Energie

'extreem' energieverbruik, wat nu?

inderdaad is het 4800kwh in drie maanden een erg hoog cijfer. ik had de laatste informatie niet goed in mij opgenomen. bovendien zie ik het gebruik van een combi-ketel dat wijst op het gebruik van gas voor warmwater en verwarming. drogers vreten enegie en ook electisch koken vraagt behoorlijk wat energie. gemeten aan mijn eigen verbruik  blijft mijn inschatting dat 5000 kwh per jaar normaal zou moeten zijn.


ik volg dan ook een eerdere suggestie om alle schakelaars in de meterkast eens uit te zetten en ook alle apparaten. daarna de schakelaars in de meterkast een voor een aan zetten en dan te bekijken hoe snel de meter loopt. bij de groep die veel stroom trekt eens bekijken wat daar aan hangt en dat zonodig uitschakelen. ook alle laadapparatuur uitschakelen en uit het stopcontact trekken. veel succes.