Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kr
krisjeb - 15-09-2009 10:45:05
Huishouden & Energie

'extreem' energieverbruik, wat nu?

beste willem,


dank voor je uitvoerige reactie en je suggestie om energieverbruik op die manier te meten. deels ben ik het met je eens als je stelt dat elektrisch verwarmen duur is, want dat hangt van je verwarmingssysteem af.


wat ik jammer vind, is dat je focust op het verbruik van schoonzus. ik stel volgens mij duidelijk dat een normaal jaarverbruik voor hun situatie rond de 5000 kwh zou moeten liggen. (60m2 appartement, normaal geïsoleerd, buiten wassen en drogen geen energievreters, nauwelijks thuis.) jij focust je vervolgens op de verwarming, die in de periode van ruim 3 maanden waar een verbruik van 4800 kwh is geweest geen moment heeft aangestaan.


kun je met me meedenken over de reden dat er zo'n piek in het verbruik kan zijn in die periode? want elektrische verwarming of niet, 4800 kwh in ruim 3 zomermaanden is gewoon niet normaal. een normaal verbruik geeft ongeveer een voorschot van 100 euro per maand. met hun jaarverbruik van ongeveer 11.000 kwh zou dat 240 euro per maand zijn. voor een appartement van 60m2, geloof jij het?