Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hobbybob - 17-09-2009 00:26:14
Huishouden & Energie

Allerhande

is het al opgelost??? nee dan hier mijn ervaring met een soortgelijk probleem. na 40 jaar van dienst mijn gehele afvoersysteem onder en in de woning vervangen de leidingen waren voor hetmerendeel nog van grispijp koper/messing en lood en zagen er van binnen uit als dichtgeslibte aders.. het onstoppen gaf maar tijdelijk een oplossing omdat de binnenzijde van de leiding vol zat met kalk en andere vervuilig (vet, smurrie etc etc) er bleef bj het minste of geringste  weer troep aan vasthangen. hoofdleiding 125mm diameter leiding vanuit de keuken van 40mm naar 75mm verzamel naar verloop op de 125mm. heb hierbij instroom stukkengebruikt (geeft de vloeistof de afstroomrichting mee). badkamer boven : wc via 110 verloop naar hoofdafvoer van 125  wasmeubel en douche 40mm naar 75mm verzamel en dan op de 110mm waar ook de wc op zit ook hierbij instroom stukken gebruikt.


uiteraard een nieuwe beluchting aangebracht op het meest vere punt (in dit geval de douche (slechts 22 mm) komt uit in de centrale ventilatie afvoer richting dak.


hoofdafvoer dient altijd een laagje water te houden de bestandelen drijven dan en hechten zich (bij regelmatig gebruik) niet aan de binnenwand van de pijp.


klus heb ik samen met mijn broer gedaan, was wel heftig maar alles loopt perfect weg, geen luchtjes en geen ontstop service voor het riool meer nodig gehad..