Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 20-09-2009 01:55:23
Huishouden & Energie

Lekstroom schouf afzuigkap

Dag marcel,

wanneer je probleem nog niet opgelost is, (topic is een paar dagen oud en ik was druk een familielid te helpen met z'n emigratie) dan zou je het tijdelijk op kunnen lossen door de stekker om te draaien. 't kàn helpen.....
doch je hebt dan wel een probleem met de aarding van de kap. dat dient wel zo spoedig mogelijk opgelost te worden.

er is in de installatie geknoeid, lees ik uit je woorden. dan zou het kunnen zijn dat de afzuigkap niet op een geaard stopcontact is aangesloten.
wanneer het wel een stopcontact met aardlippen is (schuko noemen de duitsers dat) dan wil dat nog niet zeggen dat dit stopcontact ook van een deugdelijke aardleiding is voorzien. er is immers geknoeid in de installatie! een elektriciën kan dit zo testen met een lamp van 100 watt, aangesloten tussen fase (= spanningvoerende stroomdraad) en de aardlippen. de lamp moet dan exact even fel branden als wanneer ze is aangesloten tussen fase en nul (= de niet spanningvoerende stroomdraad).

de elektriciën kan ook de spreidingsweerstand van je veiligheidsaarding bepalen. wanneer deze boven de acht ohm is kan ze nog wel gebruikt worden als hulpaarde voor 30 milli-ampére (30 ma.) differentiaalschakelaars (=aardlekschakelaar).
deze schakelaars zijn voor mensen veiliger dan een veiligheidsaarding, ondanks dat het een elektro-magnetische schakelaar is die periodiek door je getest dient te worden. (wie doet dat!) ik zou die spoorslags in m'n installatie zetten. namelijk:

een veiligheids aarding beveiligd wel tegen brand door lekstromen. doch verhindert niet dat er bij een defekt apparaat een grotere lekstroom dan 30 ma. door je body kan gaan. dat doet een differentiaal schakelaar wel.

in de oorlog is bij testen op gevangenen vastgesteld dat voor een mens 30 ma. nog niet dodelijk is. tenzij je je doodschrikt, natuurlijk. doch dan had je al een zwak hart. de kramptoestand op zichzelf is tot 35 ma. niet dodelijk.
das ist alles schön protekolliert!

verder zul je bij een (lek)stroom van maximaal 30 ma. minder gauw last van brand krijgen dan een stroom totdat de zekering smelt of uitklapt. dus een extra pré voor de differentiaalschakelaar.

hardware error man.