Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-09-2009 12:26:07
Huishouden & Energie

Dreigende huisuitetting of niet

2. de persoon die niet op grond van lid 1 huurder wordt, doch wel in de woonruimte zijn hoofdverblijf heeft en met de overleden huurder een duurzame gemeenschappelijk huishouding heeft gehad, zet de huur voort gedurende zes maanden na het overlijden van de huurder; de tweede zin van lid 1 is van toepassing. hij zet de huur ook nadien voort, indien de rechter dit heeft bepaald op een daartoe strekkende binnen die termijn ingestelde vordering, en in elk zolang op deze vordering niet onherroepelijk is beslist.


 


------------------------------------------------------------------


je moet dus op dat adres ingeschreven staan als bewoner. om te voorkomen dat iemand op het laatste moment ergens bij iemand gaat “wonen”, om zodoende nog 6 maanden te kunnen blijven wonen na overlijden van de huurder en een verzoek bij de rechter indient om te kunnen blijven wonen, is de “duurzame gemeenschappelijke huishouding” als vereiste gesteld. op die manier wordt voorkomen dat mensen voordringen op de wachtlijst. voor een kind dat thuis woont, is het niet moeilijk om een gemeenschappelijke huishouding aan te tonen. samen of voor elkaar boodschappen, eten (koken), wassen, samen tv  etc. voor duurzaam is het nodig daar langere tijd ingeschreven te staan en er daadwerkelijk te wonen.


----------------------------------------------------------------