Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-09-2009 12:51:30
Huishouden & Energie

Dreigende huisuitetting of niet

als je aan de voorwaarden voor punt 1 voldoet, oordeelt de rechter dat je als medehuurder op het huurcontract opgenomen moet worden zonder notarieel samenlevingscontract. samenwonende / broer en zus / vrienden, neem maar een samenwoningsverband. hierover zijn diverse processen gevoerd (de verhuurder wilde geen medehuurderschap aanvaarden) en verloren door de verhuurder. die heeft zich simpelweg aan de wet te houden. uitzondering hierop is ouder en kind, die een woning delen. met een notarieel samenlevingscontract ben je automatisch medehuurder en hoef je niet aan de eisen te voldoen. het is dan gelijkgesteld aan een huwelijk.


hier gaat het om punt 2, want met een huurschuld kan je geen medehuurder worden (niet draagkrachtig genoeg om de huur te kunne betalen) en het betreft hier ook nog ouder en kind.


je hebt dan volgens de wet 6 maanden de tijd, als je de huur op tijd betaalt.


vladja