Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elisabethvr - 20-09-2009 15:02:58
Voeding & Gezondheid

Simvastatine

€¢ de juiste doorsneewaarde van de cholesterolspiegel voor volwassenen is 250 mg/dl of 6,36 mmol/l. waarden van 300 – 350 mg/dl of 7,63 – 8,90 mmol/l komen veel voor en kunnen als normaal worden beschouwd omdat het cholesterol, evenals zovele stoffen in het lichaam, aan schommelingen onderhevig is door een grotere behoefte in het lichaam. dit wordt merkbaar tijdens het transport via het bloed. de lever is het productiecentrum van het zo noodzakelijke cholesterol en het orgaan dat de behoefte eraan nauwkeurig reguleert. het is gevaarlijk de cholesterolspiegel te willen verlagen en het is
onverantwoordelijk om dalingen tot onder 200 mg/dl of 5,09 mmol/l na te streven. een verlaging van het cholesterolgehalte leidt tot een bedenkelijke vermindering van de mentale en fysieke prestatievermogens en vergroot de kans op kanker. door het verlagen van de zogenaamde toelaatbare grenswaarde zijn steeds meer mensen, geheel ten onrechte, afhankelijk gemaakt van cholesterolverlagende voedingsmiddelen en/of medicamenten. tegelijkertijd zijn daardoor deze, in wezen gezonde, mensen veroordeeld om levenslang als patiã«nt hun leven te slijten.
de belangrijkste functies van cholesterol:
• cholesterol is de grondstof voor de steroã¯de cortisol, het belangrijkste stresshormoon. het belang ervan bestaat uit het activeren van de energiestof glucose en het mineraal kalium, twee substanties die al onze mentale en fysieke activiteiten reguleren. cortisol is verder werkzaam tegen ontstekingen en allergieã«n; ook remt het het ontstaan van kanker.
• cholesterol is de stof waaruit de vrouwelijke en mannelijke geslachtshormonen worden gevormd, substanties die verantwoordelijk zijn voor specifieke vitale functies, voor de opbouw van spieren en botten en voor de regulering van de slaapbehoefte.
• cholesterol is de grondstof voor galzuren, die de vetverbranding en stoelgang reguleren.
• cholesterol is de grondstof voor vitamine d, verantwoordelijk voor de gezonde opbouw van botten en gewrichten.
• cholesterol is de grondstof voor celstructuren waardoor de specifieke functies van alle organen worden gegarandeerd.
bert kloosterman
tel.: 0543 565253
uitg. ankh hermes, deventer
isbn 90-202-4394-2
151 blz. prijs € 14,50


 


trouwens kijk uit voor aspartaam in lightprodukten