Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janneke435 - 25-09-2009 14:31:34
Computers & Telefonie

Ip-adres is niet privé?

heel vaak krijg je van je internetprovider een vast ip adres.


aan de hand daarvan zou achterhaald kunnen worden wie je bent en waar je woont. daar zijn programmaatjes en sites (zoals whois)genoeg voor te vinden via google. ik ben zelf achterhaald door iemand, die me mijn adres wist te vertellen, terwijl ik op een forum niet eens met mijn eigen naam bekend was.


verder heb ik zelf een website die ik bij een webhoster op de server heb staan. deze biedt mij ook de mogelijkheid om te zien welke ip-adressen mijn pagina's bezocht hebben. ik kan tevens zoiets op de site laten weergeven. je bent dus via je ip-adres eigenlijk altijd te achterhalen, maar wat is het probleem daarvan? alleen maar als je niet veel goeds van plan bent volgens mij. maar dan zijn er altijd nog weer programmaatjes zoals privacyguard, waarmee je via een ander ip adres kunt surfen.


zo zie je dat er via de post genoeg te rommelen is en ook via het web. niets is waterdicht.