Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ridder_1
ridder_1 - 02-10-2009 08:53:34
Geldzaken & Recht

Oneens meerwerk factuur verbouwing

Beste heer, mevrouw,

allereerst zal de ontvangen schriftelijke offerte/beschrijving de oplossing moeten geven. u dient er rekening mee te houden dat alle werkzaamheden die niet in deze beschrijving staan vermeld als meerwerk zal gelden.
de meerwerkpost t.o.v. de oorspronkelijke aanneemsom ad e 16.600 is redelijk hoog en dient ook door de aannemer te worden onderbouwd. het bestellen van extra dakpannen is echter voor rekening van de aannemer, alleen hij - of zijn personeel - dient te weten hoeveel materiaal er voor het werk nodig is en niet u. als het goed is heeft u - in strikt juridische zin - ook geen mondelinge of schriftelijke opdracht gegeven om extra pannen te bestellen. lees ook zijn algemene voorwaarden over meer/minderwerk.
probeer een bemiddelaar uit de bouwsector te vinden die - onafhankelijk - zijn oordeel kan geven. wellicht is uw aannemer lid van bouwgarant of de vnob en deze kent een arbitrage-commissie. anders bespreet u dit met de aannemer om op basis van ongelijk een bouwkundig expert in de arm te nemen. stichting eigen woning etc. kent zo'n afdeling. betaal de overeengekomen aanneemsom aan de aannemer en schrijf hem een aangetekende brief dat u niet accoord wenst te gaan met de opgevoerde meerwerkpost en dat u pas wenst te betalen als de expert zjjn eind-oordeel velt. laat u niet onder druk zetten maar probeer met de aannemer tot een redeijk accoord te komen. u kunt hem nl. nog eens nodig hebben voor garantie (afgewaaide nieuwe dakpannen etc.) uit uw brief denk ik te lezen dat de aannemer ook enkele bouwkundige steken heeft laten vallen, hij weet dit ook en biedt gewoon een redelijk bedrag om te zaak tegen finale kwijting af te handel. een aannemer is gewoon een koopman die liever snel geld wilt ontvangen en niet langs een lange juridische weg, met anti-reclame, te gaan procederen.

succes !!