Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 06-10-2009 16:32:06
Computers & Telefonie

Mobieltje gevonden - wat nu?

Dag emma,

reeds twee keer vond ik een mobieltje en beide keren kon ik het binnen een dag aan de rechtmatige eigenaar overhandigen. een fijn gevoel.

de tweede keer stond het mobieltje nog aan, en de eigenaar belde het voor de zoveelste keer. hij heeft het op m'n route afgehaald. het was van zijn baas. nog geen bedankje gehad.

de eerste vond ik in het centrum van jerez in zuid-west spanje. het was zaterdagmiddag en we zouden de volgende dag weer verder trekken. de politie wilde het ding niet aannemen: maandag kon ik de eerste zijn, het bureau gevonden voorwerpen was nu dicht.

's avonds in de caravan zat ik er een beetje mee te pielen, het ding ging aan en de code bleek 0000. zo kon ik in het adresboek komen en belde het eerste nummer. iemand in granada: waar vond u het? in jerez? wel mobiel nummer? dat moet van nicht carmen zijn. hij gaf me haar nummer thuis. carmen miste desgevraagd niets. het mobieltje zat in haar tas. of ze dat zeker wist? ze zou kijken. van verre hoorde ik haar schreeuwen dat ze het niet had. zij blij, ik ook.

met haar vader kwam ze het 's avonds nog ophalen, na tienen. we hebben tot in de kleine uurtjes gepraat. leuk contact aan over gehouden.

vraag: staat het mobieltje aan of uit? als het aan staat, houd het dan zo lang mogelijk bij je. laadt het eventueel tussentijds even bij. vast dat iemand er om belt.

dat is toch veel leuker dan naar de politie brengen die er niet naar omkijkt. wel z.s.m. aangifte van vinden doen, doch het mobieltje niet afgeven. wanneer het van iemand uit een andere plaats is komt het nooit terecht wanneer je het afgeeft.

succes.
hardware error man.