Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-10-2009 13:34:52
Huishouden & Energie

Afdingen op keuken en badkamer?

dag sunflower,


ga naar de zaak die je hebt uitgezocht en toon duidelijk je belangstelling voor je keuzes. na enige tijd kijk je bedenkelijk als je de prijzen hoort of ziet en zeg je dat je erover na moet denken. veel winkeliers denken dan dat je niet meer terugkomt. een of twee dagen later kom je weer binnen en ga je naar dezelfde verkoper. zeg dan dat je de badkamer en keuken wel mooi vindt, maar dat de kosten ruimschoots boven je begroting liggen. vraag niet hoeveel korting je kunt krijgen als je beide koopt, maar vraag wat er aan de kosten is te doen (het woord korting valt niet zo lekker). het mooiste is als je met de baas van de winkel praat. dat is degene die mag beslissen hoeveel korting er gegeven mag worden.
let op je lichaamstaal. wees en blijf vriendelijk, gooi je charmes in de strijd. zorg voor een goede sfeer, maak b.v. een grapje of compliment. kijk de verkoper tijdens het gesprek goed aan. vooral als je echt gaat afdingen. haal dan eerst even diep adem. als het rustig is in de winkel kun je makkelijker praten, tegen sluitingstijd b.v. nog een tip: ga naar een "woonboulevard" waar meerdere zaken zijn waar keukens en badkamers worden verkocht en laat blijken dat je daar ook wel mooie dingen hebt gezien. uit angst dat je daar naartoe gaat is men toegeeflijk. hoeveel kun je afdingen? laat eerst door de verkoper of chef een bod uitbrengen. kijk dan bedenkelijk en zeg dat je op het dubbele had gehoopt. wacht af wat er dan gebeurt en zeg tegen degene die bij je is dat je die andere badkamer en keuken elders toch ook wel erg mooi vindt. de verkoper doet mogelijk nog iets van de prijs af. dan probeer jij een prijs te bedingen die tussen die van jou en die van de verkoper ligt (als jou dat tenminste een goede prijs lijkt). ga nooit over één nacht ijs. zeg weer dat je erover na moet denken en kom pas terug als je tevreden bent over de afspraken.  


succes.