Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-10-2009 13:54:28
Huishouden & Energie

Afdingen op keuken en badkamer?

dag sunflower75,


sommige zaken werken met zogenaamde megakortingen (40/50%) daar kun je maximaal nog 10 tot 15% afdingen. andere zaken werken met reële kortingen (10/15%) en daar kun dan maximaal ook 10% op afdingen. de eerstgenoemde zaken zijn naar mijn mening niet te vertrouwen. bij de laatstgenoemde zaken is het hele trajekt kwalitatief veel beter (tenzij je ook daar een broddelaar aantreft).


nog enkele tips:


keuken/badkamer kopen:


de beste manier om erachter te komen wie in deze branche te vertrouwen is, is informeren bij buren, kennissen, vrienden en familie. mond tot mond reklame is nu eenmaal de beste reklame die er is. en als je mensen met een nieuwe keuken of badkamer gevonden hebt kun je daar ook meteen kijken hoe die er uit ziet en ook praten over de kwaliteit en over de installatie van de keuken.


de meest grove fout die je kunt maken is, na een fraai en glad verkoopgesprek de offerte meteen op dezelfde dag tekenen. in negen van de tien gevallen teken je dan in feite een koopovereenkomst die uitsluitend tegen hoge annuleringskosten (vaak meer dan 30%) kan teniet worden gedaan. dus: absoluut niets tekenen maar altijd mondeling een bedenktijd van minimaal 7 dagen aanhouden. als de verkoper zegt dat hij een handtekening nodig heeft om zijn of haar werktijd te verantwoorden voor zijn baas, dan moet je zo snel als mogelijk het pand verlaten, want zo iemand moet je nooit vertrouwen.


de volgende valkuil is dat je tegen het kopen van een keuken of badkamer opziet en maar één zaak bezoekt. het is heel belangrijk dat je er veel tijd voor uittrekt en gaat shoppen, dus meerdere zaken langs gaat. daarbij is het belangrijk dat je niet je naam en adres en telefoonnummer geeft. die heeft de verkoper helemaal nog niet nodig om een offerte te maken en je voorkomt ermee dat hij of zij in de computer gaat kijken of je al ergens anders een offerte gevraagd hebt.


zie ook deel 2.