Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-10-2009 13:57:17
Huishouden & Energie

Afdingen op keuken en badkamer?

deel 2:


de derde fout die je kunt maken is, dat je verblind wordt door de hoge kortingen. elke zaak die openlijk adverteert met kortingen van 30 tot 50% moet je mijden als de pest. bovendien zegt de verkoper in zo'n zaak meestal dat die korting heel speciaal is en alleen die dag geldt. als je dat hoort moet er onmiddellijk een lampje bij je gaan branden en heeft onderhandelen verder geen zin meer omdat je bij zo'n zaak met zo'n uitpraak zeker niet moet kopen.


de volgende valkuil die ik noem is, uiteindelijk accoord gaan met een offerte die onduidelijkheden bevat. na het zetten van je handtekening kunnen juist die onduidelijkheden grote problemen geven.


maak vóór het ondertekenen van de overeenkomst een schriftelijke afspraak over de betaling. bij een goede keuken/badkamerzaak kun je meestal afspreken dat 30% van de koopsom vooraf betaald wordt (het wettelijk maximum is 50%), gevolgd door 60% van de koopsom bij oplevering en 10% na de levering en installatie. zo hou je wat geld achter de hand als alles nog niet goed afgewerkt is bij de eerste oplevering. het allermooiste is dat je niets vooruit betaald. van zo’n zaak weet je zeker dat die niet op korte termijn failliet gaat.


spreek ook af dat de maten die jij als klant hebt meegenomen indicatief zijn. sta er op dat iemand van de zaak zelf persoonlijk de zaak bij je thuis komt opmeten. zo voorkom je dat later gezegd kan worden dat jij een meetfout hebt gemaakt.


bovenstaande wil niet zeggen dat, als je een goed gevoel hebt bij de gang van zaken in de showroom, je niet kunt onderhandelen over de prijs. ook in een goede keukenzaak is daar altijd ruimte voor. maar denk dan niet in termen van 40 tot 50%, maar meer aan 10 tot 15%


deze tekst is tot stand gekomen in samenwerking met de kassa-expert hutch.


zie ook: http://www.consuwijzer.nl/content.jsp?objectid=7066">http://www.consuwijzer.nl/content.jsp?objectid=7066


sukses en met vriendelijke groet, readac.