Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

re
reignman - 16-10-2009 23:19:06
Auto & Vervoer

Kloppen die liters wel?

Ik bedoelde niet dat de afwijking van de pomp 10% is.
jouw afwijking bedraagt 10%. die 4 liter die je nu meer hebt getankt.
de afwijking waarop een pomp wordt afgekeurd door het meetinstituut (verispect), zal hooguit tiendes van een liter zijn.
bij de slager ga je er toch ook van uit dat zijn weegschaal geijkt is?
dat issie ook, want ook daar zijn regels voor.

ik weet nog steeds niet wat de maximale tankinhoud van je auto is.
dat zou al een hoop onduidelijkheid en variabelen wegnemen.

neem van mij aan, een afwijking bij de pomp van 4 a 5 liter is onmogelijk, of de pomp moet echt stuk zijn.
als je zegt dat verbruik niks uitmaakt met wat je tankt, dan zou ik je zeker adviseren om met begin- en eindstand van je dagteller te werken. dan weet je hoeveel kilometer je op hoeveel liter rijdt. als je normaal 400 kilometer op 40 liter rijdt (1 op 10) en nu ineens 45 liter op 400 kilometer (1 op 8,8). dan zou je eens kunnen kijken of je hard hebt gereden, of korte stukjes. dat zou het verschil in verbruik evt verklaren. maar als je niet anders als anders hebt gereden, bv woon- werk, dan zou het pas echt vreemd zijn. maar zoals ik zei, dan zul je wel wat cijfertjes moeten gaan noteren. anders blijft het natte vinger werk, nergens op gebasseerd. want wie zegt niet dat je bij die tank van 45 liter ook 450 kilometer hebt gereden (weer 1 op 10).