Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 17-10-2009 00:45:42
Computers & Telefonie

Mobieltje gevonden - wat nu?

alle beantwoorders, update:


bij de telefoonwinkel van kpn geweest, dat was / is de provider bleek uit de sim-kaart in het toestel. volgens de medewerker is het een prepaid toestel, daarom is er geen register waar de provider de eigenaar kan nazoeken. vervolgacties:


1) vondst gemeldt via algemeen formulier op de website van de politieregio gelderland west, waar haaften (nabij vindplaats) onder valt;


2) vondst geplaatst op marktplaats, rubriek  'contacten en berichten', subrubriek 'gevonden voorwerrpen';


3) vondst geplaatst op website door mij gevonden


ik hoop dat de eigenaar op het idee komt hier eens op te kijken, ook al is het nu al bijna 2 maanden na de vinddatum! ook hier zal ik de gegevens van de telefoon inkopiëren:


op 27 augustus (mogelijk ook 26 of 28, de datum is niet met zekerheid te achterhalen) hebben mijn schoonouders nabij haaften een mobiele telefoon gevonden. ze zijn tegen de tachtig en hadden geen idee wát ze gevonden hadden ("een apparaatje") toen we ze onlangs ontmoetten lieten ze het ons zien, het is een mobiele telefoon.

gegevens telefoon:
lg iso 800 image stabilizer, zilvergrijs, met een hi (=kpn) prepaid simkaart met een uniek imei nummer (hier bekend).

we hebben de telefoon een klein beetje op kunnen laden en gezien dat er een soort startscherm is met een foto (afbeelding hier bekend).

de telefoon is beveiligd met een pin-code, we hebben twee pogingen gedaan met gebruikelijk nummers maar geen resultaat. een derde foute poging kan alles blokkeren, dus doen we niet.

we zijn bij de kpn-telefoonwinkel hier geweest, die kunnen omdat het een prepaid toestel is geen nummer van de eigenaar achterhalen.

mogelijk zit er nog voldoende beltegoed op, maar 1) de accu is leeg en 2) we weten de pincoce niet. dus aanzetten gaat niet, gebeld of ge- sms-t worden dus ook niet. voldoende laden (met de hand een snoertje / voeding constructie) duurt onwijs lang voor er voldoende power is.

vindplaats: de marijkestraat van beesd naar haaften, bij een verplichte fietsoversteekplaats enkele honderden meters vóór de kruising met de graaf reinaldweg n830.