Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sk
skyjack - 19-10-2009 02:47:27
Voeding & Gezondheid

Klikgebit op implantaten?

hallo!


ik heb dan wel geen klikgebit met implantaten, maar wel implantaten zelf. je vroeg volgens mij ook hoe het zat met de napijn. overigens is de reden dat ik 5 implantaten heb gelegen in het feit dat ik lijd aan hypodontie. ik mis een aantal tanden en kiezen van mijn volwassenen gebit. aangeboren afwijking namelijk.


maar ok omplantaten zelf. zolang er geen grote kunstgrepen nodig zijn bij het plaatsen heb je er weinig last van. zelf zijn er 4 van de 5 zonder problemen geplaatst. de dagen erna voel je je tandvlees een beetje maar als je goed koelt na de ingreep en paracetamol slikt heb je er nagenoeg geen echt pijn aan. meer zeuren.


er was er 1tje waar tijdens het plaatsen bleek dat het bot te smal was. hier hebben de dus het bot iets moeten verbreden. helaas heb ik hier dus wel een aantal dagen goed last van gehad. maar ongeveer 3 a 4 dagen verder is dit ook weer niet heel ernstig. omdat je echter geen bloedverdunnende pijnstiller mag zoals ibuprofen of zo, heb ik alleen maar paracetamol geslikt.


de ingreep an sich lijkt veel enger dan die is trouwens. ik stond stijf van de zenuwen maar achteraf viel het ook wel weer mee. al die horror verhalen op eht internet zijn echt de uitzonderlijke gevallen. het kan altijd fout gaan zoals bij elke ingreep. zoek in ieder geval goed naar een implantoloog of kaakchirurg die bij de nederlandse vereniging voor implantologie is aangesloten. bij mij is de grote ingreep eind augustus geweest.


dus samengevat, de ingreep is niet iets dat je voor je lol doet, maar ik vind het achteraf onwijs fijn dat ik het heb laten doen. mijn kronen staan er nog niet op, maar nu voelt het al aan als iets van mezelf die implanten.


ik hoop dat je iets hieraan hebt, als je vragen hebt hoor ik het nog wel.