Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 19-10-2009 14:19:44
Huishouden & Energie

Wat kost inductie koken?

@ kenwel:

" ... gas is per m3 veel en veel duurder dan elektra,..."

kun jij elektra per m³ kopen? knap, hoor.

@ robert-jan:

tijdens de cursus voor el. technisch installateur/ middelbaar installatietechnicus  hebben we moeten rekenen aan het prijsverschil tussen electrisch koken en met gas. daar zat nagenoeg geen prijsverschil tussen.
gas is weliswaar als energie aanmerkelijk goedkoper, doch er gaat veel van de warmte langs de pan.

wanneer je meerekent dat el. koken minder vervuiling in de keuken, afzuigkap en afvoerkanaal geeft en bovendien het brandgevaar veel kleiner is dan bij met gas koken, dan is el. koken in het voordeel.

inductief koken is aanmerkelijk duurder dan "gewoon" el. koken. niet energie-technisch doch omdat de aanschaf van fornuis en pannen met ijzervelden in de bodem flink duurder is. het inductiefornuis is technisch kwetsbaarder dan een gewoon fornuis, el. of gas.

voordelen van inductief koken zijn een snellere warmte overdracht en wanneer er iets naast de pan gaat bakt het niet vast aan de plaat. dus makkelijker schoon te houden.

hardware error man.