Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
leolouwers - 19-10-2009 15:01:59
Huishouden & Energie

Stankoverlast huisdieren

hallo,


wat tot op heden, op één reactie na, wordt gesuggereerd, daar schiet je niks mee op. dan krijg je het over en weer pesten. en daar is niemand bij gebaat.


juridisch gezien heb je echter wel een poot om op te staan. dit is echter afhankelijk van de vraag of je voor of tijdens het moment van het ontstaan van de overlast jouw woning hebt betrokken. als jij er eerder woonde dan je buren, dan heb je kans dat je een procedure kunt winnen. er is een uitspraak in kort geding geweest waarbij het houden van hoenders en hanen de inzet was. eiser vorderde verwijdering van de dieren. de rechter stelde echter dat de eiser bij aankoop van zijn woning reeds op de hoogte was van de overlast. en omdat alles binnen de normen van de gemeente lag werd de eis afgewezen.


hieruit kun je concluderen dat je, indien je eerder op je adres woonde dan je buren, vrij sterk kunt staan in een procedure. in ieder geval zou ik nog eens met de woningbouwvereniging gaan praten om samen met je buren aan tafel te gaan zitten. als de stankoverlast niet te harden is, dan dient er een oplossing te komen voor dit probleem. ik zou in ieder geval proberen om ook de gemeente in het gesprek te betrekken. het beste is om dit via een aangetekende brief te vragen waarin je de situatie ng eens volledig uiteen zet.


veel succes,


leo louwers