Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
eversteegt - 19-10-2009 15:10:31
Huishouden & Energie

Wat kost inductie koken?

Ik heb ooit een vergelijkingstest gelezen in de consumentengids over de efficientie van verschillende warmtebronnen bij het opwarmen van een paar liter water.

volgens mij won daarbij inductie het, gevolgd door (in volgorde van steeds minder efficientw orden) de waterkoker, gas en andere soorten electrisch koken.

oftewel, gas kan per m3 dan goedkoper zijn dan electra per kwh, gas blijft ontzettend inefficient omdat een groot deel van de warmte langs de pan gaat.

qua efficiency kan helemaal niets het winnen van inductie.  en wat betreft de "tefal oplossingen": alle tefal (of andere teflon) pannen zijn troep. het spul komt uiteindelijk zelfs in je eten terecht.

oftewel: investeer in een goede pan en dan kan daarbij eentje die voor inductie geschikt is er ook wel van af. voor gewone kookpannen geldt sowieso dat inductie-geschiktheid nauwelijks duurder is.

en inderdaad wat anderen ook zeggen: inductie is ontelbaar veel keren veiliger dan gas. en makkelijker schoon te maken ;)