Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

co
consument35 - 19-10-2009 22:36:24
Huishouden & Energie

Wat kost inductie koken?

hallo robert-jan,


als je verder geen gas verbruikt/nodig hebt, kan het wel eens voordeliger voor je zijn om op inductie te koken omdat je dan geen extra kosten hebt voor o.a. de levering van het gas, iets dat je altijd moet betalen.

ik verbruikte zelf afgelopen jaar 6 m3 gas (alleen koken), maar betaal daar wel +/- 150 euro voor door alle belastingen en afdragingen/levering, en maar een paar euro daarvan is voor het gas... eigenlijk te gek voor woorden. zelf zit ik in dubio om ook over te stappen, maar dan heb ik een extra groep voor de krachtstroom nodig en ik weet niet of ik hier nog wel 5 jaar woon om deze aanschafkosten terug te verdienen.


als je voor iets anders ook gas verbruikt maakt dit antwoord niets uit qua verbruik/kosten plaatje.


p.s.: kijk (google) ook eens voor een keuken tussen de keukenboeren die over de kop/failliet zijn... hierdoor zijn keukens van 15/20 duizend soms voor 5 a 6 duizend te verkrijgen. (en er zitten hele mooie tussen, maar het moet natuurlijk wel net passen, ook in je budget!) ---> zoeken op 'veilingsites'of 'faillissement verkoop'.
misschien bespaar je daar nog veel meer mee dan je de komende twintig jaar aan gas/elektriciteit gaat verbruiken.

ik hoop dat je er iets mee opschiet.
succes ermee!