Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-10-2009 00:43:10
Voeding & Gezondheid

Volledige voogdij

Voogdij en toebedelen aan zijn twee verschillende dingen. vroeger werd over voogdij gesproken, tegenwoordig is de voogdij standaard gedeeld, maar kan een kind aan de ene of de andere ouder toebedeeld worden, of gedeeld ouderschap. dat is makkelijk gezegd: hij moet dat verzoeken aan de rechter. zij kan dan, als zij het daarmee niet eens is, juist verzoeken om (bijv.) gedeelde voogdij. als er gerede grond is om dat aan hem toe te wijzen, dan maakt hij een goede kans. in theorie hoort het niet uit te maken of de verzorgende ouder een man of een vrouw is. in de praktijk is het wel meestal de vrouw, maar het hoort geen 1 + 1 = 2 te zijn.

kinderen van 5 en 9 hebben nog niet zelf het recht om te kiezen bij wie ze willen wonen, dat komt pas bij 12 jaar. toch lijkt het me zeer raadzaam om goed naar de kinderen te luisteren, want je kunt het als ouder behoorlijk verpesten als je ze tegen hun zin ergens laat wonen. misschien willen de kinderen zelfs wel gedeeld ouderschap, oftewel net zo veel bij de een als bij de ander wonen in hun termen.