Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-10-2009 15:44:53
Voeding & Gezondheid

Volledige voogdij

bijna uitstekend uitgelegd marcel,


alleen moet ik toch even een aanvulling kwijt:


- wanneer een kind geboren word en er is geen sprake van  geregistreerd partnerschap of huwelijk dan dient bij de rechtbank door de biologische vader een verzoek tot ouderlijk gezag worden ingediend.

hierop zijn 2 manieren:


1) wanneer de moeder meetekend tot het verzoek, dan word er een aantekening gemaakt in het gezagsregister en word het gezien als een gezamelijk verzoek.

2) de biologische vader kan ook alleen een verzoek tot ouderlijk gezag indienen, zodat beide ouders gezag hebben. dit gebeurd b.v. als partners na verloop hun relatie beƫindigen. dit is een juridische procedure.


dan geef je dat wanneer kinderen geboren zijn voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap dat vader niet automatisch het geag zou krijgen.
het spijt me te melden, maar als de biologische vader de kind(eren) al heeft erkend, dan krijgt hij bij het huwelijk ook automatisch het ouderlijk gezag. bij geregistreerd partnerschap dient alsnog een verzoek bij de rechtbank ingediend te worden.


dan voor de ts:


voogdij en ouderlijk gezag zijn 2 heel verschillende zaken. zoals marcel al aangaf gaat bij bij biologische ouders altijd om gezag. van voogdij is sprake wanneer het een broer, zus, oom, tante of ander persoon benoemd is tot de wettelijke vertegenwoordiger van een kind omdat de ouders uit de ouderlijke macht zijn ontzet of niet in staat zijn het ouderlijk gezag naar behoren uit te oefenen. dan kan een voogd dus toezicht houden.


 


meer kan je vinden op www.scheiding-omgang.nl