Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-10-2009 16:51:24
Geldzaken & Recht

Pensioen incl. aow ?

ik ben de vraagsteller en ik ben er nog niet helemaal uit: ik krijg ca. 600 netto van 2 pensioenen (nn en aegon) dat staat vast ! verder krijg ik bijna 1000 euro aow voor een alleenstaande, dat staat ook vast !


samen is dat ongeveer hetzelfde als ik nu aan salaris verdien, terwijl ik een forse pensioenbreuk heb, ik heb ca. 19 jaar gewerkt, waarvan enkele jaren bij uitzendbureaus.


dat is fijn zult u zeggen, dat vind en zeg ik ook !


maar wat ik maar niet begrijp is het volgende:


als iemand 40 jaar ergens werkt en het eindsalaris is net als bij mij ca. 1600 euro, dan zal het pensioen dus ca. 1200 zijn, daarbij opgeteld de ca. 1000 euro (alleenst.) aow, maakt dus ca. 2200 euro.


rara hoe kan dat nou, dan verdien je tot de 65e 1600 euro en vanaf je 65e ga je 2200 ontvangen ?? allemaal afgeronde ca-bedragen, maar wel reeel.


een van die bedragen zal toch naar beneden gaan om je ongeveer hetzelfde te laten ontvangen als tijdens je werkzame leven? ik dacht zelf dat de aow dus naar beneden gaat, ik weet van het abp dat die aow en pensioen samenvoegen en in 1 bedrag uitkeren. ik krijg het allemaal apart, maakt niet uit.


dus, lieve beantwoorders: het intrigeert me nog steeds.