Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ewi
ewi - 28-01-2005 17:28:59
Garantie & Verzekeringen

Diabetes en hypotheekverzekeringen(levens)

beste elly,


het lijkt mij dat je de verkeerde hypotheekvorm gekozen hebt. het is uiteraard zo dat gezondheidsproblemen en je leeftijd bij de hypotheek keuze die je gemaakt hebt wel degelijk de kosten uit de pan doen rijzen terecht of onterecht, dat kan ik zo niet inzien. 


een volgens mij betere oplossing zou zijn om een 'ouderwetse' hypotheek te nemen met konstante annuïteiten  met daar boven op een eventuele (gedeeltelijke) levensverzekering voor (een deel) van het resterende saldo. meestal kan zo'n verzekering betaald worden in één enkele premie die je dan van de hypotheek som aftrekt en klaar is kees. kijk dan wel uit dat je het hypotheek bedrag wat opschroeft om die  premie ook aan te kunnen.


afhankelijk van hoe julie financiële situatie is zou ik denken aan de volgende konstructie:


vaste annuïteiten hypotheek gedeeld door julie twee in verhouding met julie inkomen. omdat je partner jonger is, is een verzeking op het nog openstaand  deel van de hypotheek vrij betaalbaar. ook kan het zijn dat hij meer verdient dan jij doet, dus dan neemt hij een groter deel van de hypotheek op zich. op jou stuk zou ik dan geen moeite doen om een levensverzekering af te sluiten. hierachter de redenering:


komt je partner te overleiden , dan is zijn stuk van de hypotheek afgelost, en ik ga ervan uit dat je dan jou stuk moet kunnen terug betalen. deed je al als het goed is.


kom jij te overleiden , dan zit je partner met de volle som. ofwel kan hij het wel aan en dan is er niets aan de hand, maar als dit niet haalbaar zou zijn, dan kan hij altijd de hypotheek aflossing vrij laten zetten, waardoor hij dan wellicht met een zeer betaalbare last blijft, zeker als er al bijvoorbeeld 10 of 15 jaar is afgelost. de rente loopt dan maar op het nog overblijvend deel van de hypotheek. en hij kan ook altijd nog wat aflossen als het hem uitkomt.


een verzekering voor arbeidsongeschiktheid c.q. werkloosheid wordt tegenwoodig een onbtaalbare zaak. zeker als je nog een chronische ziekte er bovenop hebt.  als je werkelijk de behoefte hebt om dat rissico in te dekken, dan lijkt mij dat je beter gediend kan zijn met een goed bedacht spaarplan en voor een veel lagere inleg.


groetjes,


ewi