Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 30-10-2009 01:48:37
Geldzaken & Recht

Rekening opheffen na overlijden

Dag kabout,

allereerst gecondoleerd met het recente overlijden van jullie moeder.

wanneer er niet al te veel geld op de rekening staat, dan mag je alle rekeningen welke te maken hebben met het overlijden en de overledene zelf vanaf die rekening nog betalen. wanneer dan het bgeld op is heb je helemaal geen verklaring van erfrecht nodig.

wanneer de rekening na het betalen van die rekeningen nog niet leeg is, dan is de verklaring van erfrecht wel nodig. doch die kan iedere notaris afgeven. en de notaris tarieven zijn vrij dus je mag de goedkoopste uitzoeken.
wat ing bedoeld met die verklaring van aanvaarding begrijp ik niet goed. daar had ik nooit mee te maken. het lijkt me een vergoeding voor de administratieve afhandeling on de rekening leeg te maken. doch dat is exact bij ing na te vragen.

met het afhandelen van een nalatenschap moet je wel oppassen als er nog schulden lopen. door het afhandelen van de zaken van een overledene acteer je als ervende. je geeft dan door dat afhandelen te kennen dat je de erfenis aanvaard. dat is met lusten en lasten. wanneer er meer schulden dan baten zijn, kun je je er beter niet mee bemoeien, want je erft dan ook de schulden. daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten.

succes.
hardware error man.