Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-11-2009 12:08:09
Vrije tijd & Tuin

Huurhuis zonder buitenruimte ?

Als er zo duidelijk in uw huurcontract staat dat u huurt zonder buitenruimte, dan is dat duidelijk. ik weet niet hoe oud uw huurwoning is, maar vroeger waren er andere bouw- en gemeenschappelijke grondindelingen. ik neem aan dat de grond eigendom is van de woningbouw. als het van de gemeente is, kunnen ze u niet aanspreken voor het onderhoud. als u precies wilt weten wie eigenaar is, dan kan het kadaster daarover uitsluitsel geven.

als de strook grond van de woningbouw is, kan het zijn dat het stuk "tuin" vroeger een buitenruimte is geweest, waar alle huurders gebruik van konden maken (soort van algemeen plantsoen) en daarom is er een uitgang/deur naar de grond (die is er toch?). een algemene tuin dus, waar de woningbouw verantwoordelijk was voor het onderhoud en dat kost geld. dus op gegeven moment mochten de huurders het stukje grond in bruikleen nemen en er een eigen tuintje van maken. dat scheelde de woningbouw een hoop werk en geld aan onderhoud. waren ze daar mooi vanaf. maar de huurders kunnen aan het in gebruik geven geen rechten ontlenen. vandaar dat het huurcontract vermeld: buitenruimte geen.

stel dat er door die grond leidingen en kabels lopen, en daar moet iets aan gedaan worden, dan wordt het aangelegde tuintje omgespit en zit de huurder met een puinhoop. omdat hij het stuk officieel niet huurt - volgens het huurcontract - kan hij ook geen aanspraak maken op vergoeding van de schade en moet hij de werkzaamheden zonder meer toestaan.

vladja