Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-11-2009 12:46:13
Voeding & Gezondheid

Wel of niet vaccineeren tegen de mexicaanse griep

Beste robert,

forums zijn zo ongeveer de slechtste bronnen om je oordeel op te baseren. ze worden over het algemeen niet bevolkt door zeer deskundigen. ook hier op de kassa-site geldt dat, overigens.

maar met name op allerlei publieke forums wordt van alles geroepen dat volledig uit zijn verband is gerukt. bijvoorbeeld het spookverhaal over "kwik": er zit thiomersal in; dat is geen kwik, maar een chemische verbinding waarin ook inderdaad wat kwik-moleculen rondzweven. het lichaam is in staat deze kleine hoeveelheden van deze verbinding zelf af te breken.

het artikel dat jij aanhaalt, beschrijft inderdaad één incident in1976 ergens in de vs, waarbij er iets niet helemaal jofel ging bij een inentingscampagne. inmiddels zijn we 33 jaar verder en wijzer. het risico dat zoiets nu ook weer gebeurt, is uitermate klein. alleen laten we ons door allerlei onheilsprofeten meteen weer gek maken. dit keer gaat dat extra makkelijk, omdat we nu het internet tot onze beschikking hebben, waar elke idioot kan roepen wat-ie wil, zonder enige echte onderbouwing.

verder kan ik uit het artikel niets anders halen dan dat het risico op gbs uitermate gering is. bovendien staat dat risico ook gewoon vermeld in allerlei officiële documentatie over het vaccin. heb je wel eens de bijsluiters van allerlei andere medicijnen gelezen? je kunt van de simpelste medicijnen soms de ergste aandoeningen oplopen! alleen wordt er nu opeens door allerlei complotdenkers op gewezen en wordt gedaan alsof we ons bloot moeten stellen aan een ongelooflijk risico. en dat is klinkklare nonsens, niet meer en niet minder.
bij elke pil die je slikt neem je ongeveer hetzelfde risico, alleen hoor je daar niemand over.

en natuurlijk heb je gewoon de vrije keus; ik val niet in de doelgroep, maar ook al zou ik dat wel doen, dan nog zou ik me denk ik niet laten inenten. maar niet om de redenen die jij hier aangeeft.